Home | Een goede Labrador fokker herken je zo (belangrijk!)

Een goede Labrador fokker herken je zo (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Labrador pup wilt kopen, dan wil je natuurlijk een gezonde pup kopen. Het is daarom belangrijk om kritisch te kijken naar de fokker. Volgt hij de regels? Zijn de pups gezond? Zorgt hij goed voor de honden?

Er zijn ook heel veel Labrador fokkers die alleen maar honden fokken voor het geld. De pups van deze fokkers zijn vaak zwak en ziek. Hoe kun je nu een goede fokker van een slechte onderscheiden? Je leest het hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De erkende Labrador fokker

Een erkende Labrador fokker, zo kan iedere fokker zich noemen. Wanneer ben je een erkende fokker en wanneer ben je een goede fokker? Een echte erkende Labrador fokker heeft zich in de meeste gevallen bij een rasvereniging aangesloten.

Op hun website vind je vaak een lijst met fokkers die zich bij die rasvereniging hebben aangesloten. Je mag er van uit gaan dat dit goede en erkende fokkers zijn.

Neem altijd contact op met de Labrador fokker

Zodra je denkt een goede en erkende Labrador fokker gevonden te hebben, is het verstandig dat je contact met hem opneemt. Zorg ervoor dat je de fokker altijd persoonlijk te spreken krijgt. Als er alleen contact via de e-mail is, dan weet je nog steeds niet of je met een goede fokker te maken hebt.

Stel de fokker vragen tijdens jullie telefonische contact. Als het goed is weet een erkende fokker je alles te vertellen over het ras. Hij kan je van a tot z uitleggen hoe de hond en het ras in elkaar steekt. Vraag hem ook naar de karaktereigenschappen van de hond.

Maar stel ook vragen over zijn motieven als fokker. Waarom is hij dit gaan doen? Als je geen antwoorden krijgt op jouw vragen, dan heb je waarschijnlijk niet te maken met een goede fokker. Je kunt hier dan beter geen pup kopen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Labrador (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Bezoek de Labrador fokker

Als de fokker een nestje heeft, dan wil je natuurlijk naar de honden kijken. Maar je kunt de fokker ook al bezoeken voordat je een pup komt uitzoeken. In een persoonlijk gesprek kun je de fokker beter leren kennen. En je kunt goed kijken in welke omgeving hij de pups groot brengt. Daarnaast kun je misschien al kennis maken met de honden van de fokker.

Zodra er een nestjes is, kun je als de honden een aantal weken oud zijn, de fokker en de hondjes bezoeken. Dan is het ook belangrijk dat je goed op een aantal punten let. Zorg ervoor dat je niet direct verknocht bent aan de pups. Maar probeer alles zonder emotie te bekijken.

Is de moederhond aanwezig?

Het is belangrijk dat de moederhond bij de pups aanwezig is. Is dat niet het geval, dan moet er eigenlijk al een alarmbel bij je gaan rinkelen. Vraag de fokker naar de reden waarom de moederhond er niet bij is. Maar om eerlijk te zijn, er is geen enkele reden goed genoeg. De moederhond hoort bij de pups aanwezig te zijn.

Zien de pups er gezond uit?

Kijk goed naar de pups. Zien ze er gezond uit? Zijn ze niet te mager? Maar ook niet te dik? Kijk ook altijd goed in hun oogjes. Ze horen helder en blij de wereld in te kijken. Dat geldt ook voor de moederhond. Heb je het idee dat er iets niet klopt? Koop dan geen pup bij deze fokker. Je hebt dan misschien wel met een broodfokker te maken.

Neemt de fokker de tijd voor jou?

Een goede fokker wil ook graag weten aan wie hij zijn pup verkoopt. Dus als het goed is, zal de fokker ook een aantal dingen van jou willen weten. En vergeet ook niet om zelf vragen aan de fokker te stellen.

Een goede fokker wil jou het liefst alles vertellen over zijn passie voor Labradors. En hij weet vaak ook van iedere pup afzonderlijk een aantal karaktertrekken te vertellen.

Vraag de fokker naar de ouders van de pup

Stel ook vragen over de ouders van de pup. De moederhond is waarschijnlijk aanwezig, maar stel ook vragen over de vader van de pups. Waarschijnlijk heeft de fokker voordat hij met deze twee honden ging fokken een aantal tests gedaan om bepaalde ziekten uit te sluiten.

Vraag de fokker hiernaar. Hij zal je die met trots laten zien. Ook kun je vragen stellen over de stamboom van de pup.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Labrador

Overweeg je een Labrador te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een erkende Labrador fokker fokt volgens de rasstandaard

Bij een erkende fokker zul je geen Labrador pups vinden die zilver of wit van kleur zijn. Een erkende fokker fokt volgens de rasstandaard en hij zal daarom alleen bruine, zwarte en gele Labradors fokken.

Als daar per ongeluk een keer een zilveren of een rode pup tussen zit, dan kan dat natuurlijk. Maar je zult nooit een nest vol pups met deze kleuren krijgen.

De prijs van een Labrador pup

Een fokker die is aangesloten bij een rasvereniging zal ook een bepaalde prijs hanteren voor zijn pups. De prijs zal rond de € 1.300 liggen. Als de fokker een veel hogere of veel lagere prijs vraagt, dan klopt er waarschijnlijk iets niet. Je hebt dan misschien wel te maken met een broodfokker.

Koop geen Labrador bij een broodfokker

Er zijn heel veel aanbieders van Labradors. Het is belangrijk dat je je hond bij een goede en erkende fokker koopt. Dat zal dan waarschijnlijk een fokker zijn die is aangesloten bij de rasvereniging. Merk je rare dingen bij deze fokker, dan kun je dat melden bij de rasvereniging. Zij kunnen dan deze fokker erop aanspreken. En hem eventueel van de lijst van de rasvereniging verwijderen.

Een broodfokker fokt honden alleen voor het geld. Hij heeft verder geen emotie bij de honden en in de meeste gevallen weet zo’n fokker ook weinig van het ras af. Een broodfokker herken je vaak direct. Als je bij een fokker komt die altijd een nestje heeft, dan heb je vaak te maken met een broodfokker.

Je kunt hier beter geen hond kopen. Koop altijd een pup bij een erkende fokker van Labradors.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload