Home | Maak kennis met de rode Labrador (lang artikel)

Maak kennis met de rode Labrador (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De rode Labrador wordt ook wel de Red Fox genoemd en nog een andere naam voor deze hond is de Ruby Labrador. Het is hele mooie hond. Hij is een gewone Labrador Retriever, maar met de kleur van een rode vos.

Daarom dat deze Labrador ook vaak Red Fox genoemd wordt. Je verwacht nu misschien een echte rode Labrador, maar dat is niet zo. Deze kleur is eigenlijk een diepere tint van de normale gele Labrador.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De geschiedenis van de rode Labrador

Het is niet bekend wanneer de rode Labrador voor het eerst ter wereld kwam. Omdat deze vachtkleur niet veel voorkomt, wordt gedacht dat als men vroeger een rode Labrador pup in het nest had zitten, dat deze niet als zodanig geregistreerd werd. Maar dat de hond als een fokfout werd gezien. Het kan ook zo zijn geweest, dat ze honden met deze kleur vacht direct hebben geruimd.

De rode Labrador beschreven in de rasstandaard

Officieel bestaat de rode Labrador nog steeds niet. Tegenwoordig wordt de hond met deze unieke vacht erkend als een gele Labrador.

In de rasstandaard voor de Labrador staat de kleur als volgt omschreven: ‘Geel kan in kleur variëren van vosrood tot licht crème, met variaties in schakeringen op de oren, rug en buik van de hond’. Hier wordt duidelijk dat de rode Labrador, de Red Fox, dus eigenlijk geel is.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De levensverwachting van de rode Labrador

De rode Labrador wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar oud. Het is een gezonde hond en er zijn geen specifieke dingen waar je je zorgen om zou moeten maken. Het is wel belangrijk dat je je pup bij een erkende fokker koopt. Want bij broodfokkers koop je vaak pups die genetisch zwak zijn en in hun leven vaker ziek zullen worden.

Gezondheidsproblemen van de rode Labrador

Er zijn een aantal gezondheidsproblemen waar de Labrador mee te maken heeft. Dat geldt dus ook voor de rode Labrador.

Het is daarom belangrijk dat de ouders van de hond getest worden op heup- en elleboogdysplasie, en op oefening geïnduceerde instorting, daarnaast moeten de ogen gecontroleerd worden op bepaalde ziekten.

Het karakter van de rode Labrador

De rode Labrador heeft een vriendelijk, energiek en leuk karakter. De kleur van zijn vacht heeft geen invloed op zijn karakter. Dus de rode Labrador heeft dezelfde karaktereigenschappen als de zwarte, gele, bruine en blonde Labrador.

Ook heeft de rode vacht geen invloed op zijn gezondheid, zoals dat bij de bruine Labrador wel wordt gedacht. Het is dus dezelfde hond, alleen met een speciale kleur vacht.

Het temperament van de rode Labrador

Het temperament van de rode Labrador is niet anders dan dat van de andere Labradors. De hond is vriendelijk, actief en extravert. De hond heeft een speels karakter en hij is vriendelijk en zacht. Hij wil zijn baas en gezin graag behagen. De rode Labrador kan goed met kinderen overweg en ook met andere dieren. Het is wel belangrijk dat de hond goed gesocialiseerd is.

Er is één ding wat wel vaker bij de rode Labrador voorkomt, dan bij de andere kleuren. En dat is dat de rode Labrador iets vaker blaffen. Dit kan in de genen van de hond terecht zijn gekomen. Als er specifiek op deze rode kleur is gefokt, dan is de genenpool natuurlijk niet zo groot. Als er dan één voorouder is geweest die veel blafte, dan kan dit de oorzaak zijn van het iets meer blaffen van deze rode Labrador.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding van de rode Labrador

De rode Labrador is een actieve hond. De hond heeft minimaal 60 minuten per dag een intensieve wandeling nodig. Dit moet meer zijn dan een normale wandeling. Dit moet een intensieve training zijn voor de hond, zodat de hond fysiek en mentaal uitgedaagd wordt. De rode Labrador is gek op water en zal graag een stukje willen zwemmen.

De pup is intelligent en dat maakt deze hond ook zo uitermate geschikt om als blindengeleidehond opgeleid te worden. Maar ze hebben wel een goede en consequente opvoeding nodig. De rode Labrador heeft een goede leider nodig, die hem een consequente opvoeding kan bieden.

De hond moet weten wat jij van hem verwacht. Een puppycursus is ook zeker verstandig om te gaan doen met je rode Labrador.

Een goede fokker van de rode Labrador

De rode Labrador pup is behoorlijk zeldzaam, dus je zult goed moeten zoeken en veel geduld moeten hebben als je zo’n pup wilt kopen. Via de rasvereniging kun je een lijst opvragen met fokkers van Labradors. Misschien zit er een fokker tussen die een nestje heeft met een rode Labrador. En als dat niet het geval dan kun je in ieder geval kenbaar maken dat je op zoek bent naar een rode Labrador pup.

Koop nooit een pup bij een fokker die niet bij de rasvereniging is aangesloten. De kans is namelijk groot dat je dan met een broodfokker te maken heeft. Zo’n fokker geeft niets om het ras of om de honden. Hij wil alleen maar zoveel mogelijk geld verdienen aan de honden.

De moederhonden zijn vaak continu zwanger en krijgen niet de kans om weer op krachten te komen. Met als gevolg dat de pups ook zwakker en zieker zijn.

Een rode Labrador pup kopen

De prijs van een rode Labrador pup kan iets hoger liggen dan de prijs van een andere kleur pup. Dat komt omdat de rode Labrador pup zo zeldzaam is. Gemiddeld betaal je voor een Labrador pup zo’n € 1.500.

De prijs van een rode Labrador kan dus iets hoger liggen. Je koopt dan wel een pup van een officiële fokker met een officieel stamboom document. Daarop staat dan dat je een gele Labrador hebt, omdat de rode Labrador officieel niet erkend is.

Naast de aanschafprijs moet je natuurlijk ook nog een aantal spullen voor je rode Labrador in huis hebben. Denk aan een bench met een lekker kussen om op te slapen, een voerbak en een drinkbak, een halsband en een riem. Uiteraard heb je ook voeding nodig voor je hond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload