Home | Zwarte Labrador: ontdek deze mooie hond (uitgebreid)

Zwarte Labrador: ontdek deze mooie hond (uitgebreid)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De zwarte Labrador is een echte lieveling onder de hondenliefhebbers. Deze hond is lief, vriendelijk, vrolijk, aanhankelijk, intelligent, actief en heel erg loyaal. Het is de perfecte gezinshond voor een actieve familie. De Labrador is vooral erg populair in Amerika, maar ook in Nederland is de hond niet meer weg te denken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De geschiedenis van de zwarte Labrador

De zwarte Labrador stamt uit 1500 uit Newfoundland in Canada. Daar werd de hond vooral gebruikt voor de jacht op eenden. De Labrador kan zich prima redden in het water, hij heeft zelfs zwemvliezen tussen zijn tenen en hij heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct. De perfecte metgezel voor een jager.

In de 19e eeuw werd de zwarte Labrador erg populair in Engeland en in Amerika. In die tijd is het ras ‘geperfectioneerd’ tot de hond zoals hij nu is. In Engeland heet de zwarte Labrador de black lab.

De vachtkleuren van de Labrador

De Labrador heeft drie officiële vachtkleuren: zwart, geel en bruin. Alle kleurtypen hebben hetzelfde karakter en dezelfde eigenschappen. Alleen de kleur van de vacht is dus anders bij de Labrador.

Er zijn ook nog Labradors met andere vachtkleuren, zoals bijvoorbeeld grijs en zilver. Deze vachtkleuren zijn niet officieel erkend. Daarom zal er door erkende fokkers ook bijna nooit op deze vachtkleuren gefokt worden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De levensverwachting van de zwarte Labrador

Gemiddeld wordt de zwarte Labrador 10 tot 12 jaar oud. Datzelfde geldt voor de bruine en de gele Labrador. Een reu is iets groter dan de teef, zowel in afmeting als in gewicht. Gemiddeld heeft een reu een schofthoogte tussen de 22,5 en de 24,5 inch.

En een teef 21 tot 23,5 inch. Het gewicht van een reu ligt tussen de 65 en de 80 pond. En het gewicht van de teef tussen de 55 en 70 pond.

Het uiterlijk van de zwarte Labrador

Volgens de rasstandaard moet de zwarte Labrador volledig zwart zijn. Dat moet vooral als ze shows willen gaan lopen. Een kleine hoeveelheid wit is op de borst wel toegestaan, maar als je een grote kans wilt maken om een show te winnen, dan moet je toch echt voor een helemaal zwarte hond gaan.

De vacht van de hond is waterbestendig. De hond heeft een lange staart die ook wel otterstaart genoemd wordt. De hond gebruikte deze staart vroeger om zichzelf in het water voort te bewegen. Toen hij nog als werkhond voor de jacht gebruikt werd in Canada. De zwarte Labrador heeft flaporen en zijn ogen zijn breed en bruin.

De verzorging van de zwarte Labrador

De vachtverzorging van de zwarte Labrador is relatief eenvoudig. Wekelijks een keer borstelen is voldoende om vuil en losse haren te verwijderen. Is je hond in de rui, dan is het verstandig om iets vaker te borstelen. Met een rubberen borstel kun je makkelijk alle losse haren uit de vacht halen.

Je hond kan soms nogal vies zijn als hij bijvoorbeeld in een vieze sloot heeft gezeten. Je kan hem dan makkelijk schoon spoelen met schoon water. Je hond wassen is eigenlijk niet nodig. En dit is ook niet goed voor zijn vacht. Stinkt hij toch enorm en wil je hem toch wassen, dan moet je dit altijd met een speciale hondenshampoo doen.

Het is belangrijk om de oren van je zwarte Labrador regelmatig schoon te maken. Dit kun je doen met een vochtige doek. In de oren van je hond kan vuil zich makkelijk ophopen. Als dit niet schoongemaakt wordt, dan kan het oor gaan ontsteken. Daarom is een wekelijkse controle van de oren aan te raden. En natuurlijk moet je regelmatig zijn nagels controleren en eventueel bijknippen. Dit kan met een speciale nagelschaar voor honden. Of je kunt dit door een professional laten doen.

Een goede fokker van de zwarte Labrador

Als je een zwarte Labrador pup wilt kopen, dan is het belangrijk dat je dit bij een goede fokker doet. Erkende fokkers kun je vinden via de rasvereniging. Hier sluiten zich uitsluitend Labrador fokker bij aan die willen fokken volgens de gestelde richtlijnen.

Zo testen deze fokkers de ouderhonden altijd op erfelijke ziekten. Op die manier weet je zeker dat je pup niet erfelijk belast is.

Er zijn ook heel veel andere aanbieders van zwarte Labrador pups te vinden. Dit zijn vaak broodfokkers. Zij fokken de honden puur en alleen voor het geld. Het belang van de hond staat bij deze fokkers zeker niet voorop.

Zij willen zo veel mogelijk geld verdienen. De honden zijn continu zwanger en deze fokkers hebben altijd pups. Je kunt hier beter geen pup kopen. De kans is groot dat je bij zo’n fokker een zieke pup koopt.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een zwarte Labrador pup kopen

Als je een goede fokker hebt gevonden, dan is het wachten op een nestje zwarte Labrador pups. De fokker zal je informeren als hij een nestje heeft. Je kunt dan vaak als de pups een aantal weken oud zijn komen kijken. Let er dan goed op of de pups er gezond en vrolijk uitzien. Zie je verwaarloosde, te magere of te dikke pups, dan is dit waarschijnlijk geen goede fokker. Ook als de moederhond niet aanwezig is, kun je bij deze fokker beter geen pup kopen.

Een erkende fokker vraagt meestal zo’n € 1.300,- voor een zwarte Labrador pup. Je koopt dan een pup met een officieel stamboom document. Vaak is de pup al ingeënt. Van de fokker krijg je een zakje voer mee voor de eerste paar dagen. Daarna moet je zelf zorgen dat je goede voeding in huis hebt voor je pup.

De kosten van een zwarte Labrador

Je moet de pup bij de erkende fokker. Maar er zijn nog meer kosten waar je rekening mee moet houden als je een hond koopt. Je zwarte Labrador zal dagelijks eten nodig hebben. Als pup eet je hond nog niet zo veel, maar uiteindelijk moet je toch rekening houden met € 65,- per maand aan voeding voor je hond.

Ook heeft je Labrador pup een bench of een mand nodig en natuurlijk een lekker kussen om op te slapen. Verder een voederbak en een drinkbak, een halsband en een riem. Vergeet ook niet dat je kosten hebt voor de dierenarts, hondenhotel en cursussen. Gemiddeld kost een zwarte Labrador je tussen de € 1.000 en de € 1.500 per jaar.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload