Home | Een Labrador puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Labrador puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Voordat je een Labrador pup besluit te kopen, moet je je eerst goed in het ras verdiepen. Wat is het karakter van de hond en past dat wel bij jou? Heeft de hond veel beweging nodig en past dat wel bij jouw actieve of juist minder actieve leven.

Wat doe je met de hond als je op vakantie gaat? En hoe doe je dat als je moet werken? Allemaal praktische vragen die van belang zijn als je besluit een hond te nemen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

Een goede fokker zoeken

Heb je de knoop doorgehakt en wil je echt een Labrador pup kopen, dan moet je een goede fokker vinden. Labradors zijn ontzettend populair en dat betekent dat er ook heel veel Labrador fokkers in Nederland zijn.

Helaas zijn niet alle fokkers even goed voor hun honden. Dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar een goede en erkende fokker, voordat je ergens een pup koopt.

Neem contact op met de rasvereniging

De rasvereniging kan jou helpen een goede fokker te vinden. Je kunt contact met ze opnemen en zij zullen je verder hebben. Alle fokkers die zich bij de rasvereniging hebben aangesloten fokken volgens bepaalde richtlijnen. Daardoor weet je zeker dat je een pup bij een fokker koopt, die liefde voor het ras en voor zijn honden heeft.

Een goede fokker herkennen

Een goede fokker herken je aan een aantal zaken. Allereerst is de moederhond bij een goede fokker altijd aanwezig bij de pups. Is dat niet het geval, dan heb je vaak te maken met een broodfokker. Als je deze fokker via de rasvereniging hebt gevonden, meldt dit dan direct. Dan kunnen zijn actie ondernemen.

Een goede fokker heeft ook pups die er goed uit zien. Ze zijn niet te dik, maar ook niet te mager. De pups zijn vrolijk en speels. En ze kijken helder en blij uit hun ogen. Kijk ook altijd goed naar hoe de moederhond zich voelt en naar hoe zij eruit ziet. Is ze niet te mager? Of juist te dik?

Tenslotte kan een goede fokker je alles over het ras vertellen. En hij weet ook veel te vertellen over het karakter van de pups. Een goede fokker heeft altijd tijd voor jou en kan op al jouw vragen een goed antwoord geven.

Let op: Het kopen of adopteren van een Labrador (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De prijs van een Labrador pup

Als je een Labrador pup bij een erkende fokker koopt, dan betaal je gemiddeld € 1.500,- voor de pup. Dat is een gemiddelde prijs. Maar alle fokkers die zich bij de rasvereniging hebben aangesloten zullen ongeveer dit bedrag voor een pup vragen.

Zit er een fokker tussen die pups aanbiedt voor een veel lagere prijs? Dan is dat waarschijnlijk een broodfokker. Je kunt hier beter geen pup kopen, omdat dit vaak pups zijn die niet gezond zijn of waarmee is doorgefokt.

Een Labrador uit het asiel halen

Je kunt natuurlijk ook besluiten om een Labrador uit het asiel te halen. De asielen zitten vaak vol met honden en als je geluk hebt zit er een Labrador tussen. Die honden zijn vaak al iets ouder. Het voordeel daarvan is dat ze al vaak zindelijk zijn en de basiscommando’s kennen.

Het nadeel is dat deze honden ook een verleden hebben en vaak gedragsproblemen hebben. Als je besluit een Labrador uit het asiel te halen, houdt er dan rekening mee dat je dan ook veel tijd en energie in de heropvoeding van deze hond moet steken.

De kosten van een hond uit het asiel zijn veel lager dan wanneer je een pup bij een erkende fokker koopt. Het asiel vraagt vaak een bijdrage in de kosten voor de hond dat ligt tussen de € 90 en de € 250. De prijs is afhankelijk van de hond en van de leeftijd van de hond.

Een stuk goedkoper dan een pup. Maar je weet met een hond uit het asiel ook niet precies hoe het zit met de gezondheid van de hond. Dus het kan zijn dat je meer geld kwijt bent aan de dierenarts dan wanneer je een pup bij een erkende fokker koopt.

Wat moet je allemaal hebben als je een pup koopt?

Als je besluit een Labrador pup te kopen, maar ook als je een Labrador uit het asiel haalt, dan moet je een aantal zaken in huis hebben. Je hond moet ergens kunnen slapen. Dus een lekker kussen is zeker geen overbodige luxe. Ook is het handig om een bench te kopen. Je kunt je pup hier dan in laten slapen en als je een oudere hond uit het asiel neemt, dan is een bench vaak ook handig.

Een goed passende halsband en een riem moet je hebben. En natuurlijk een drinkbak en een voederbak. Maar ook is het handig om voer in huis te hebben. Meestal krijg je van de fokker voer mee voor de eerste paar dagen. Maar het is altijd verstandig om ook zelf al wat voer te kopen. Een bot en een aantal speeltjes zijn ook aan te raden om voor je hond aan te schaffen.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Labrador

Overweeg je een Labrador te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De eerste dag thuis

Zodra je je pup thuis brengt, is het verstandig om de eerste paar dagen niemand uit te nodigen. De hond kan dan rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving en aan zijn nieuwe baas. Laat de hond op zijn eigen tempo alles ontdekken en forceer hier niets in. Ook als je een hond uit het asiel haalt, is dit de beste manier om je hond in zijn nieuwe thuis te onthalen.

Op cursus met je Labrador

Je Labrador moet nog veel leren. Daarom is het verstandig om met je pup op puppycursus te gaan. Dit is goed voor zijn socialisatie en hij leert hier goed omgaan met andere honden en mensen.

En de hond leert de basiscommando’s. Ook als je een hond uit het asiel haalt, is het een goed idee om met je Labrador op cursus te gaan. Een puppycursus is vaak niet zo geschikt voor een oudere Labrador. Maar er worden ook veel cursussen gegeven voor honden die gedragsproblemen hebben.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload