Home | Maak kennis met de witte Labrador (lang artikel)

Maak kennis met de witte Labrador (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je het over de witte Labrador hebt, dan denk je misschien direct aan een albino Labrador. Maar klopt dat wel? Albinisme is meer dan alleen een witte vacht en gelukkig komt het niet vaak voor bij honden.

Want een hond met albinisme heeft niet altijd een makkelijk leven. Toch zie je wel witte Labradors op straat lopen. Dat zijn vaak geen albino’s, maar Labradors met een witte vacht.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De geschiedenis van de witte Labrador

De witte Labrador komt van oorsprong niet voor. Er is wel een Labrador met een gele vacht en daar is de witte Labrador een afstammeling van. Net zoals de rode Labrador ook onder de gele Labrador valt, is dat met de witte ook het geval.

Vooral in Engeland zie je de witte Labrador veel. Daar wordt met deze honden veel shows gelopen. De witte Engelse Labrador is wel qua uiterlijk iets anders dan de witte Amerikaanse Labrador. De Engelse witte Labrador heeft een bredere borst en een breder hoofd. Ook staan ze iets lager op hun poten.

De levensverwachting van de witte Labrador

De levensverwachting van de witte Labrador is ook 10 tot 12 jaar. Ook als je kijkt naar de afmeting en het gewicht van deze hond, wijkt hij niet af van de Labradors met een andere vachtkleur. Het enige wat anders is, is de vachtkleur.

Ook als je naar zijn gezondheid kijkt, is er geen reden om aan te nemen dat de witte Labrador meer of minder gezondheidsklachten heeft als de andere Labradors.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de witte Labrador

De witte Labrador is een lieve, leuke en een beetje gekke hond. Ze zijn erg actief en houden van wandelen, zwemmen, rennen en apporteren. Het is wel zo dat de witte Labrador vaak iets meer tijd nodig heeft om volwassen te maken. Ook is deze witte hond misschien iets rustiger dan de andere kleuren Labradors.

De opvoeding van de witte Labrador

Een Labrador heeft een consequente, maar liefdevolle opvoeding nodig. Dat geldt ook voor de witte Labrador. Het is een intelligente hond en de hond kan snel leren. Maar het moet hem natuurlijk wel geleerd worden.

Daarom is het altijd belangrijk om een goede puppycursus met je hond te volgen. Zowel voor de hond als voor de baas is dit erg leerzaam. Jullie leren elkaar kennen en jij krijgt van de leider goede tips waarmee je je witte Labrador op een goede manier kunt africhten.

Naast een puppycursus is een goede socialisatie ook erg belangrijk voor de hond. Deze fase begint al als de hond 3 weken oud is. Hij zit dan natuurlijk nog in het nest. Daarom is het belangrijk dat de moeder altijd bij het nest aanwezig is.

De honden leren enorm veel van de moederhond. De socialisatiefase duurt ongeveer totdat je hond volwassen is. Dus ook voor jou geeft dat voldoende gelegenheid om je hond goed te socialiseren.

Een goede fokker van de witte Labrador

Het zoeken van een goede fokker voor je witte Labrador pup is een lastige klus. Officieel wordt er niet gefokt op de witte kleur van de vacht, omdat deze kleur onder de gele vacht valt.

Daarom kom je vaak terecht bij broodfokkers als je een hond wilt met een witte vacht. Het is niet verstandig om hier een hond te kopen, omdat deze fokkers vaak niet goed voor hun dieren zorgen. Ze verkopen vaak pups waarmee van alles mis is.

Zoek een fokker via de rasvereniging

Een goede fokker vind je via de rasvereniging. Je kunt de fokkers bellen om te vragen of ze ook witte Labrador pups hebben. Misschien heb je geluk en zit er ergens in een nest een witte pup. En anders kun je misschien je nummer achterlaten, voor als er wel een keer een nestje is met een witte pup.

Houd er rekening mee dat een witte pup niet altijd wit hoeft te blijven. Je kunt beter focussen op een gezonde pup, dan op de kleur van de vacht.

Een broodfokker herkennen

Heb je een witte pup gevonden, maar wil je zeker weten dat je geen pup bij een broodfokker koopt? Let dan op het volgende. Een broodfokker wil maar één ding en dat is geld verdienen aan de honden. Daarom zal een broodfokker geen tot weinig verstand van het ras hebben. Hij zal geen antwoord op je vragen kunnen geven. En in de meeste gevallen heeft hij ook geen tijd voor jou.

Een ander punt is dat bij een broodfokker de moederhond vaak bij de pups weg wordt gehaald. Ze willen dat zij zo snel mogelijk hersteld om weer gedekt te kunnen worden. Daarom laten ze de hond vaak niet bij de pups.

En tenslotte kun je een broodfokker ook herkennen aan het feit dat de pups er vaak te mager of te dik uitzien. Je ziet aan de honden dat ze niet blij en gezond zijn. Dat is voor veel mensen een reden om zo’n pup te ‘redden’. Maar je houdt hiermee wel de broodfok in stand.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een witte Labrador pup kopen

Als je op zoek gaat naar een witte Labrador pup, houdt er dan rekening mee dat deze pup afstamt van ouders met een gele vacht. Want een puur witte Labrador bestaat niet. Daarom kan het gebeuren dat de pup in eerste instantie een witte vacht heeft, maar dat deze vacht naarmate de hond ouder wordt, toch iets geler wordt.

Dus houdt hier rekening mee, om teleurstelling te voorkomen.

De aanschafprijs van een witte Labrador pup

Een witte Labrador pup is ongeveer net zo duur als een andere kleur pup. Dus je moet rekening houden met een bedrag dat rond de € 1.500 zal liggen. Je koopt dat een pup bij een erkende fokker. En als het goed is krijg je bij de pup ook een officieel stamboom document. Omdat er officieel geen witte Labradors bestaan, zal er op de stamboom staan dat het een gele Labrador betreft.

Houd er rekening mee dat je nog meer kosten zult maken voor je witte Labrador. Hij heeft een bench of een mand nodig, een kussen, een halsband en een riem, een voederbak en een drinkbak, goede voeding.

En je moet met hem naar de dierenarts voor zijn vaccinaties, je moet een hondenhotel regelen als je op vakantie gaat en je moet rekening houden met kosten voor de puppycursus en vervolgcursus.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload