Home | Maak kennis met de Engelse Labrador (lang artikel)

Maak kennis met de Engelse Labrador (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je dacht dat er maar één Labrador bestond, dan heb je het mis. Je hebt namelijk de Engelse en de Amerikaanse Labrador. De Engelse Labrador is speciaal gefokt voor de show.

Deze Labrador is iets rustiger dan de Amerikaanse Labrador. Het is ook vaak de Engelse Labrador die je als gezinshond neemt. De Amerikaanse variant is iets groter en wordt specifiek gefokt voor de jacht.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

Kenmerken van de Engelse Labrador

De Engelse Labrador heeft een aantal specifieke kenmerken. Het is een sterke hond, een evenwichtige hond. Hij heeft een sterke nek, goede springgewrichten en hij is iets dikker en gespierder dan de Amerikaanse variant.

De Engelse Labrador komt voor in de kleuren zwart, bruin of geel. Hij is intelligent, slim en zachtaardig. Het is de perfecte gezinshond, als hij een goede opvoeding heeft gehad. De pup is speels en dat is de volwassen hond ook.

De vacht van de Engelse Labrador

De Engelse Labrador heeft een vacht die heel dicht en kort is. Je hoeft de vacht niet intensief te verzorgen. Eén keer in de week borstelen is voldoende. Je kunt de hond een keer extra borstelen als hij in de ruiperiode zit. Het is niet nodig om de hond te wassen.

De vacht heeft een zelfreinigend vermogen. Maar als je Labrador natuurlijk in heel vies water heeft gezwommen, dan kan het wel slim zijn om hem even af te spoelen met schoon water. De vieze geur verdwijnt dan snel.

De levensverwachting Engelse Labrador

De Engelse Labrador wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar oud. De hond heeft wel aanleg om overgewicht te ontwikkelen. Als dat het geval is, dan kan zijn levensverwachting flink omlaag gaan. Deze hond is gek op eten. En als hij niet voldoende beweging krijgt, zal hij snel te dik worden.

Een goede balans tussen voeding en beweging is daarom erg belangrijk. Het is een energieke hond. Maar als de hond te dik wordt, dan kan hij lui en loom worden. Probeer dit te voorkomen en let goed op het gewicht van je hond. Merk je dat hij te dik wordt, pas dan zijn voeding aan, of ga meer met je hond bewegen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Engelse Labrador opvoeden

De Engelse Labrador is een hond die erg intelligent is en daardoor ook goed te trainen is. Hierbij is het wel belangrijk dat je consequent bent. Als hij de ene dag iets wel mag en de andere dag niet, dan zal je hond er niets van begrijpen.

Het gevolg is vaak ongewenst gedrag omdat je hond niet weet waar hij aan toe is. Voed je hond daarom consequent, maar met zachte hand op.

Ga op puppycursus met je Engelse Labrador

Een puppycursus is erg goed voor de socialisatie en de opvoeding van je Engelse Labrador. Hij leert met andere honden en met andere mensen omgaan. Hij leert ook dat hij naar jou moet luisteren. En hij leert de basiscommando’s. En niet geheel onbelangrijk, de hond heeft er vaak heel veel plezier in.

Na de puppycursus is je Engelse Labrador vaak nog lang niet uitgeleerd. Ga daarom ook een aantal vervolgcursussen met je hond doen. Je hond leert dan nog beter om te luisteren. En je leert ook hoe je je hond op een consequente manier moet opvoeden.

Bewegen met je Engelse Labrador

De Engelse Labrador is een hond die heel veel energie heeft. Het is daarom belangrijk dat de hond voldoende beweging en uitdaging krijgt. Vier keer per dag een korte wandeling is niet voldoende voor deze hond.

Je hond heeft echt de behoefte om minimaal een uur per dag een intensieve wandeling of training te doen. Hij houdt van rennen, zwemmen, wandelen, apporteerspelletjes. Je kunt ook met je hond gaan joggen of hem mee laten rennen naast je fiets.

Een Engelse Labrador pup kopen

Als je een Engelse Labrador pup wilt kopen, dan kun je dit het beste doen bij een erkende fokker. Via de rasvereniging kun je erachter komen waar die erkende fokkers in Nederland zitten. Zij fokken volgens de rasstandaard. Dus dan weet je zeker dat er geen sprake is van overfok.

Ook testen zij de ouderhonden altijd voordat zij met de honden gaan fokken. Ze testen op de aanwezigheid van erfelijke ziekten. Als je een pup koopt bij een erkende fokker dan is de kans groot dat je een gezonde Engelse Labrador pup koopt.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De aanschafprijs van de Engelse Labrador pup

De prijs voor een Engelse Labrador pup ligt rond de € 1.300,-. Je koopt dat een pup bij een erkende fokker. Je krijgt dan een pup met een officieel stamboom document. Hierop staat vermeldt wie de ouders van jouw pup zijn en ook wie de ouders van die ouders zijn.

Ook weet je met zo’n document zeker dat jouw pup is gefokt op een gezonde manier. En dat je pup voor zover bekend is, niet is belast met erfelijke ziekten.

De onderhoudskosten van de Engelse Labrador pup

Naast de aanschafprijs zul je nog wat dingen moeten kopen voor je Engelse Labrador pup. En je zult rekening moeten houden met een aantal vaste kosten van je hond. Allereerst de spullen die je nodig hebt. Je hond heeft een mand of een bench nodig. En natuurlijk een kussen om op te slapen. Dan moet je een goed passende halsband en een riem kopen. Een etensbak en een drinkbak. Spullen voor de vachtverzorging, een nagelknipper.

Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor goede voeding voor je Engelse Labrador. Maar ook zul je jaarlijks met je hond naar de dierenarts moeten voor zijn inentingen. Soms is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor de dierenartskosten van je hond.

Maar niet alle kosten worden door deze verzekering gedekt. Ga je op vakantie, dan moet je een hondenhotel voor je Engelse Labrador regelen. En vergeet ook niet de kosten voor de puppycursus en vervolgcursussen.

Gemiddeld zijn de onderhoudskosten voor je Engelse Labrador pup rond de € 1.200 per jaar. Dat kan iets meer of minder zijn. Dat is afhankelijk van het merk voeding dat je koopt, en of je wel of niet op vakantie gaat.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload