Home | Maak kennis met de Labrador zilver (lang artikel)

Maak kennis met de Labrador zilver (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De zilveren Labrador is een hond die je niet zo heel veel ziet. Toch is de hond met deze kleur vacht erg populair. Maar omdat de zilveren vachtkleur niet officieel erkend is als kleur, zijn er nog niet veel fokkers die specifiek op deze vachtkleur fokken.

De zilveren Labrador heeft dezelfde karaktereigenschappen als de Labradors met een andere vachtkleur. Ze zijn liefdevol, energiek en intelligent.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De geschiedenis van de zilveren Labrador

De zilveren Labrador bestaat nog niet zo heel lang. De bijzondere kleur van hun vacht wordt veroorzaakt door twee recessieve genen. Als je twee honden met deze genen kruist, dan is er een kans dat er een zilveren Labrador pup uit komt.

Een andere verklaring is dat deze zilveren vachtkleur afkomstig is van de Weimaraner. Wellicht dat de Labrador ooit is gekruist met dit hondenras en dat op die manier het gen bij de Labradors is terechtgekomen. Er is nog niet een duidelijke verklaring hoe de zilveren Labrador is ontstaan. Wat wel zeker is dat dit een bijzondere hond is en dat veel mensen graag een zilveren Labrador willen kopen.

De levensverwachting van de zilveren Labrador

Een zilveren Labrador heeft dezelfde levensverwachting als een Labrador met een andere vachtkleur. Dat is gemiddeld 10 tot 14 jaar. Ook als je kijkt naar de lengte en het gewicht doet deze hond niet onder voor zijn soortgenoten. Ee volwassen zilveren Labrador weegt tussen de 25 en de 35 kilogram en ze zijn ongeveer 21 tot 24 centimeter lang. Een teefje is vaak iets kleiner en lichter dan een reu.

Ook de zilveren Labrador heeft de neiging tot overgewicht. Daarom is een goede balans tussen voeding en beweging essentieel voor deze hond. Overgewicht kan erg gevaarlijk zijn voor de Labrador. Hij kan last van zijn hart krijgen, suikerziekte, maar ook last van zijn gewrichten.

Vooral de gewrichtsklachten is een veel voorkomende kwaal bij de Labradors. Daarom is het belangrijk om het gewicht van je hond goed in de gaten te houden.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de zilveren Labrador

De zilveren Labrador is vriendelijk, speels, liefhebbend en intelligent. Net als de andere kleuren Labradors. De kleur van de vacht is niet van invloed op het karakter van de hond. Dat is bij andere hondenrassen soms wel het geval, maar dus niet bij de Labrador. De honden spelen graag met hun familie, maar ze zijn ook heel sociaal naar andere mensen en dieren toe.

De zilveren Labrador blaft niet extreem veel. Maar net als bij de andere Labradors, kan hij wel gaan blaffen als hij zich verveelt. Je moet deze hond zowel fysiek als mentaal uitdagen. Als ze zich vervelen dan zullen ze kattenkwaad uit gaan halen en ze zullen dus flink gaan blaffen.

Wat ze ook graag doen als ze zich vervelen is op alles kauwen. Dus zorg er altijd voor dat je genoeg speelgoed en kauwmateriaal hebt voor je Labrador,

De opvoeding van de zilveren Labrador

De zilveren Labrador kun je het beste opvoeden een positieve bekrachtiging. Dat betekent dat je goed gedrag beloont, en slecht of ongewenst gedrag negeert. Een consequente opvoeding is belangrijk bij deze hond, maar wel met zachte hand.

Je kunt ze goed trainen door hun favoriete snack als beloning te geven. De zilveren Labrador is ook gek op eten en ze doen alles voor een lekkere traktatie.

Een goede socialisatie is erg belangrijk voor de zilveren Labrador. Daarbij is het belangrijk om ze met veel andere mensen en dieren in aanraking te laten komen. Maar een onderdeel van de socialisatie is ook om ze iets af te remmen in hun enthousiasme naar mensen toe.

Dit kun je de hond beter direct afleren, zodat hij niet continu op iedereen afrent en op iedereen springt. Een goede puppycursus is ook een goed onderdeel van de socialisatie van je pup.

Een goede fokker van de zilveren Labrador

Er zijn in Nederland niet veel fokkers te vinden van de zilveren Labrador. Er is geen enkele fokker van deze pups die zich bij een rasvereniging heeft ingeschreven. De meeste erkende fokkers, zullen ook niet specifiek op deze vachtkleur willen fokken. De zilveren vachtkleur is geen officiële kleur voor de Labrador. En veel fokkers willen graag fokken volgens de standaard, dus die fokken, zwarte, gele of bruine Labradors.

Als je toch een fokker vindt die zilveren Labrador pups aanbiedt, let dan altijd goed op dat je niet met een broodfokker hebt te maken. Dit soort fokkers fokt alleen voor het geld en vindt het welzijn van de honden niet belangrijk. De pups zijn hierdoor vaak ziek en zwak.

Een goede fokker herken je aan verschillende dingen. Allereerst is de moederhond altijd bij de pups aanwezig. Ten tweede zien de pups er gezond, blij en vrolijk uit. Ze zijn niet te dik en ook niet te mager.

Ten derde wil de fokker al je vragen over het ras en over de pups beantwoorden. Hij kan je ook de test laten zien die bij de ouderdieren is afgenomen, die aantonen dat zij niet erfelijk belast zijn.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een zilveren Labrador pup kopen

Een zilveren Labrador pup koop je dus bij een erkende fokker. Op die manier weet je zeker dat je een gezonde pup koopt. De fokker zal rond de € 1.300 euro voor de pup vragen. Dat kan iets hoger of lager liggen, maar dit is het gemiddelde bedrag voor een pup met een stamboom.

Omdat het om een zilveren Labrador pup gaat, zal de prijs wellicht eerder iets hoger liggen dan lager. Dit komt doordat deze pups schaars zijn.

De kosten van verzorging van je zilveren Labrador

Naast de aanschafkosten zijn er nog een aantal kosten waar je rekening mee moet houden als je een zilveren Labrador pup koopt. De pup heeft natuurlijk een aantal dingen nodig en dat kost nu eenmaal geld. Allereerst moet je zorgen voor een bench of een hondenmand.

Een bench heeft als grote voordeel dat je je pup daar tijdelijk in kan opsluiten. Dat klinkt zielig, maar vaak vind de pup het erg fijn om een veilig plekje te hebben waar hij zich kan terugtrekken. Koop de bench niet te klein, want de zilveren Labrador zal snel groeien.

Hij heeft ook een hondenkussen nodig om lekker op te kunnen liggen, een halsband en een riem, een drinkbak en voederbak, speeltjes een borstel en een nagelknipper en misschien ook wel een tandenborstel en tandpasta voor de reiniging van zijn gebit.

Dan is goede voeding natuurlijk nog erg belangrijk. Dat is waarschijnlijk je hoogste kostenpost per maand. Gemiddeld zul je tussen de € 60 en de € 70 euro aan voeding kwijt zijn voor je zilveren Labrador.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload