Home | Ontdek de kruising Labrador x Husky: een interessante mix

Ontdek de kruising Labrador x Husky: een interessante mix

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Husky Labrador is een grote hond die wel tot 38 kilo kan wegen met een schofthoogte van 61 centimeter. De Labrador Husky ziet eruit als een wolf, hij heeft ook een dubbele vacht en een wild uiterlijk.

Ook al doet de naam het vermoeden, dit is geen kruising tussen een Husky en een Labrador. De Husky Labrador is een hondenras op zich.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De oorsprong van de Husky Labrador

Dit hondenras is ontwikkeld in Noord-Canada en het is een mix van andere noordelijke rassen. Het bestaat al sinds 1300. Dit ras is in Canada bekend als Labrador, maar dat heeft dus niets te maken met de Labrador zoals wij die nu kennen.

De Husky Labrador is geen kruising tussen twee hondenrassen. Deze hond is nauw verwant aan andere soorten van het Northern Spitz-type, zoals de Siberische Husky en de Alaskan Malamute.

Het ras Husky Labrador

De Husky Labrador is dus een ras op zich. Het is een intelligente hond die je goed kunt trainen. Dit ras heeft wel een consequente leider nodig. Alleen dan kunnen ze snel en veel leren. Het is belangrijk dat je bij deze hond positieve trainingsmethoden toepast. De hond kan snel afgeleid zijn, dus korte trainingssessies zijn aan te raden.

Het is een ras met heel veel energie. Als je besluit een Husky Labrador te nemen, dan moet je een actief leven hebben. Want deze hond moet dagelijks een flink eind kunnen wandelen en rennen om al zijn energie kwijt te kunnen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Labrador (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de Husky Labrador

Zoals gezegd is de Husky Labrador een hond die heel veel energie heeft. Ook moet je de hond mentaal uitdagen. Hij kan niet lang alleen zijn. En het is echt noodzakelijk dat je met deze hond gaat trainen. Als je dat niet doet, dan kan hij ongewenst gedrag laten zien.

Van nature is deze hond liefdevol en vriendelijk. Ze kunnen goed met kinderen overweg. Het is wel belangrijk om ze samen op te voeden. En een goede socialisatie is natuurlijk ook voor deze hond erg belangrijk voor een goede ontwikkeling. De Husky Labrador is een trouwe en loyale hond, als de hond goed en consequent is opgevoed.

Gezondheidsproblemen bij de Husky Labrador

De Husky Labrador is nog een onbekend ras. Daarom zijn er nog geen gezondheidsproblemen bekend die veel bij dit ras voorkomen. Fokkers van deze hond doen dit volgens strenge regels en misschien dat het ras daarom nog wel zo gezond is. Er is geen sprake van overfok.

Omdat dit ook een grote hond betreft, kun je er wel vanuit gaan dat ook de Husky Labrador last kan krijgen van heup- en elleboogdysplasie. Hierbij past de kop van het gewricht niet meer goed in de kom. De hond ervaart dan pijn bij opstaan, lopen en rennen.

Het is belangrijk om vooral in het eerste levensjaar van de hond niet te actief met hem aan de slag te gaan. Alles is dan nog in de ontwikkeling en in de groei. Als je hond dan te actief doet, dan kan hij de kans op heup- en elleboogdysplasie vergroten.

De vacht van de Husky Labrador

De Husky Labrador heeft een dikke, dubbele vacht. Die vacht bestaat uit een zachte, dichte ondervacht en een langere bovenvacht. Je moet je hond regelmatig borstelen. Hiermee kan je vuil en dergelijke uit zijn vacht.

Je kunt de Husky Labrador af en toe in bad doen, maar het advies is om dit niet te vaak te doen. En als je het doet, dan moet je altijd een hondenshampoo gebruiken.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Labrador

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Husky Labrador pups

Als je besluit een Husky Labrador pup te nemen, dan moet je op zoek naar een goede fokker. Wellicht kan de rasvereniging je hierbij helpen. Er zullen niet heel veel fokkers van dit ras te vinden zijn. Het ras is zeldzaam en onbekend. Als je een fokker hebt gevonden dan is het wachten op een pup.

Natuurlijk kun je ook kijken of er een fokker is die een Labrador met een Husky kruist. Dan heb je wel de kruising waar je misschien naar op zoek bent. Ook dan moet je goed kijken welke eigenschappen de hond heeft. Je weet nooit precies hoe deze hond eruit komt te zien, omdat ze eigenschappen van beide ouders kunnen krijgen. Ze kunnen ook qua vacht een mooie mix van kleuren zijn.

De prijs van een Husky Labrador pup

Gemiddeld betaal je voor deze hond een bedrag rond de € 1.500. Maar dit kan per fokker verschillen. Omdat dit een unieke combinatie is die niet veel voorkomt, kan het zijn dat een fokker een veel hogere prijs vraagt voor zijn pups.

Zorg dat je je pup bij een goede fokker koopt en niet bij een broodfokker. De kans dat je dan een zieke hond koopt, is vele malen groter. Een goede fokker kan je alles vertellen over het ras, maar ook over de ouders van de pup. In veel gevallen hebben ze de ouders getest op erfelijke aandoeningen.

Dus je kunt een fokker hier altijd naar vragen. Ook is bij een goede fokker de moederhond altijd bij de pups aanwezig. De pups en de moederhond zien er gezond en blij uit. Ze zijn niet te dik, niet te mager en ze kijken helder uit hun oogjes. Is dit niet het geval, dan kun je hier beter geen Husky Labrador kopen.

Husky Labrador pups en de opvoeding

Deze honden moeten consequent en met zachte hand opgevoed worden. Maar ze hebben wel een echte leider nodig. Het is verstandig om direct met je pup op een puppycursus te gaan. Hier leert je hond de basiscommando’s en jij leert hoe je je hond het beste kunt opvoeden.

Ook is dit goed voor de socialisatie van je hond. Omdat je hond met allerlei andere honden en mensen in aanraking komt.

Omdat dit een ingewikkelde hond kan zijn om op te voeden, is het verstandig om ook na de puppycursus een aantal vervolgtrainingen te volgen. De hond is pas laat volwassen, dus je zult zeker de eerste twee jaar veel energie in zijn opvoeding en socialisatie moeten steken.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload