Home | Labrador red fox: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

Labrador red fox: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Labrador red fox is een Labrador met een rode vacht. Deze hond zie je niet veel, dat komt omdat deze vachtkleur geen officiële vachtkleur is van de Labrador.

De kleur van de vacht is overigens niet echt rood, maar het is een diepere tint van de vacht van de gele Labrador. Een andere naam voor de Labrador red fox is Ruby Labrador.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De geschiedenis van de Labrador red fox

De Labrador red fox komt niet vaak voor. Gedacht wordt dat deze honden vroeger niet geregistreerd werden of zelfs geruimd werden, omdat de rode vacht als een fout werd gezien. Tegenwoordig is de red fox ook geen officiële vachtkleur.

Deze kleur Labrador wordt weggezet onder de gele Labrador. Het wordt ook echt gezien als een diepere tint van deze gele vacht. Het is niet bekend wanneer de Labrador red fox voor het eerst gefokt is.

De rasstandaard van de Labrador red fox

Er is geen officiële erkenning van de Labrador red fox. Deze hond wordt nog steeds erkend als een gele Labrador. Je zult dus ook nooit een Labrador tegenkomen met een stamboom waarop staat dat de vachtkleur red fox is. Die is dan altijd geel.

In de rasstandaard wordt de gele tint van de vacht van de Labrador omschreven als een variatie van vosrood tot licht crème. En het is toegestaan dat er schakeringen op de oren, rug en buik van de hond zitten. De rasstandaard zegt dus dat de Labrador red fox eigenlijk geel is.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De levensverwachting van de Labrador red fox

De gemiddelde levensverwachting van de Labrador red fox is niet anders als die van de andere kleuren Labradors. Ook deze hond wordt gemiddeld 10 tot 12 jaar oud. Er wordt niet heel veel op deze vachtkleur gefokt, omdat het ook geen officiële kleur is.

Daarom zie je bij deze Labrador red fox ook geen extra risico’s op bepaalde ziektes door overfok. Dat risico loop je natuurlijk wel als je je Labrador red fox niet bij een erkende fokker koopt. Het is belangrijk om een goede fokker te kiezen voor je pup.

Gezondheidsproblemen van de Labrador red fox

In het algemeen heeft de Labrador een verhoogd risico op aantal gezondheidsproblemen. Dat is ook zo bij de Labrador red fox. Een goede fokker test de ouderhonden altijd op deze gezondheidsproblemen.

Als zij erfelijk belast zijn met deze ziekten, dan wordt er met deze honden niet gefokt. Een broodfokker doet dat niet. Als je daar een pup koopt, dan weet je dus nooit zeker of je hond een erfelijke aandoening heeft of niet.

Het karakter van de Labrador red fox

Het karakter van de Labrador red fox is vriendelijk, energiek en loyaal. Bewezen is dat de vachtkleur niet van invloed is op het karakter van de hond. Dat is bij geen enkele Labrador het geval.

Ook is er geen bewijs dat de vachtkleur van de Labrador extra gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. De Labrador red fox is een gezonde hond, met een geweldig karakter. Net zoals zijn soortgenoten.

Het temperament van de Labrador red fox

Ook als je kijkt naar het temperament van de Labrador, dan zie je geen verschillen als je kijkt naar de kleuren van de vacht. De Labrador red fox is vriendelijk, extravert en actief. Deze hond past het beste bij een liefdevol, maar actief gezin. Het is belangrijk dat de hond voldoende beweging krijgt. Hij kan anders overmatig gaan blaffen of in huis op van alles en nog wat gaan kauwen.

De Labrador red fox kan goed met kinderen en andere dieren omgaan. Maar het is wel belangrijk om je hond altijd in de gaten te houden met kleine kinderen. Een goede socialisatie is ook bij de Labrador red fox erg belangrijk. Hier kun je het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen.

De Labrador red fox blaft iets meer dan de Labrador met een andere vachtkleur. De oorzaak kan zijn dat een van de voorouders een blaffer is geweest. Omdat de genenpool van red fox labradors niet enorm groot is, kan het voorkomen dat dit dus wat vaker bij de Labrador red fox voorkomt dan bij de andere Labradors. Je kunt dit blaffen vaak goed afleren, maar begin daar direct mee.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding van de Labrador red fox

De Labrador red fox is net als de andere kleuren Labradors actief. Je moet zeker een uur per dag flink wandelen en trainen met deze hond. De hond houdt van apporteerspelletjes en zwemt graag. Ook kun je met je volwassen hond gaan zwemmen en joggen. Dit moet je wel langzaam opbouwen.

De Labrador is een intelligente hond. Hij wordt niet voor niets vaak ingezet als blindengeleidehond. Ook de Labrador red fox is hier uitermate geschikt voor. Een goede en consequente opvoeding is wel erg belangrijk voor deze hond.

Daarom is het verstandig om altijd op puppycursus met je hond te gaan. En een aantal vervolgcursussen zijn ook geen overbodige luxe. Je Labrador red fox zal hier zeker van genieten.

Een goede fokker zoeken voor je Labrador red fox

De Labrador red fox is een hond die je niet vaak ziet. Er zijn maar weinig fokkers die specifiek fokken op deze vachtkleur. Meestal zullen ze fokken met een gele Labrador en niet zozeer met een red fox. De reden is ook dat deze kleur niet officieel erkend is.

Veel fokkers hebben zich aangesloten bij een rasvereniging. En je moet je dan houden aan de fokreglementen. Hierdoor proberen ze overfok tegen te gaan.

Een Labrador red fox pup kopen

Als je een fokker hebt gevonden die een Labrador red fox pup heeft, dan moet je rekenen op een aanschafprijs van ongeveer € 1.500. Omdat deze kleur Labrador erg schaars is, kan het zijn dat je meer betaalt voor een Labrador red fox.

Je koopt dan wel een pup van een officiële fokker met een officieel stamboom document. Je koopt dan een gele Labrador, omdat de Labrador red fox niet officieel erkend is. Koop geen pup bij een broodfokker, de kans dat je dan een zieke hond koopt, is heel groot.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload