Home | Labrador x Rottweiler kruising: leer deze mix kennen

Labrador x Rottweiler kruising: leer deze mix kennen

⏱ Leestijd: 4 minuten

Labrotties, zo worden de pups van de Labrador en de Rottweiler genoemd. Hoe deze honden er uit zien is niet te voorspellen. De ene keer lijken ze meer op de Labrador en de andere keer meer op de Rottweiler.

Wat zeker is dat je een grote hond krijgt als je de Labrador met de Rottweiler kruist. En vaak een hond die mooi is en toegewijd is aan hun familie.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De persoonlijkheid van de kruising Labrador Rottweiler

Je kunt weinig zeggen over de persoonlijkheid van de kruising Labrador Rottweiler. Ze kunnen de persoonlijkheid van de Rottweiler, maar ook die van de Labrador en een mix van die twee persoonlijkheden is ook mogelijk.

De ene keer ziet de hond er uit als een Labrador en gedraagt hij zich als een Rottweiler en de andere keer kan het precies andersom zijn. Als je besluit een pup van deze kruising te kopen, dan is het verstandig om je goed in te lezen in beide rassen.

De Rottweiler

De Rottweiler is geen hond voor een beginnende hondenbezitter. Hij heeft een intensieve en lange socialisatie nodig. Alleen dan kan je hond een echte familiehond worden. De Rottweiler is erg intelligent, vol zelfvertrouwen en makkelijk te houden. Maar hij heeft dus wel een consequente en goede opvoeding nodig.

De gemiddelde levensverwachting van de Rottweiler is 8 tot 11 jaar. Het is een hond die veel aandacht nodig heeft. Een reu is zo’n 70 centimeter hoog en een teef 55 centimeter. Het gewicht van de hond ligt tussen de 36 en de 54 kilogram.

De Rottweiler is een waakhond. En het is daarom belangrijk dat de hond goed gesocialiseerd en opgevoed wordt. Soms kan de Rottweiler dominant en agressief zijn. Dat zijn vaak reutjes in het bijzijn van andere honden. De honden hebben veel zelfvertrouwen en kunnen ook zelfstandig ingrijpen. Daarom is een goede opvoeding en begeleiding ontzettend belangrijk bij deze honden.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Labrador (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Labrador

De Labrador is een echte familiehond. De hond is intelligent, trouw, vriendelijk en actief. De Labrador heeft een goede opvoeding nodig. Maar het is geen hond die agressief zou reageren naar andere honden of mensen. De Labrador is geen waakhond. Hij begroet iedereen met veel vreugde en liefde.

De Labrador wordt gemiddeld 12 tot 14 jaar oud. En de gemiddelde schofthoogte van een reu is 56 tot 57 centimeter en van een teef 54 tot 56 centimeter. Het gewicht ligt tussen de 29 en de 35 kilogram.

Overgewicht bij de kruising Labrador Rottweiler

Zowel de Labrador als de Rottweiler hebben de neiging om te dik te worden. Overgewicht kan gevaarlijk zijn voor een hond. Ze kunnen daardoor eerder last krijgen van hun gewrichten. Ook kan het zorgen voor suikerziekte en hartproblemen.

Zowel de Rottweiler als de Labrador zijn honden die graag eten. Dat is bij de pups van deze kruising niet anders. Het is daarom verstandig om een goede balans te vinden tussen voeding en beweging.Deze hond heeft veel beweging nodig. Niet alleen om op gewicht te blijven, maar ook om voldoende energie kwijt te raken. Het is

aan te raden om naast de vier wandelingen per dag ook nog dagelijks een flinke wandeling van een uur te maken met je hond. De hond kun je ook trainen om naast je fiets te rennen. Dit moet je wel langzaam opbouwen, maar je zult ze hier een groot plezier mee doen.

Een Labrador Rottweiler pup kopen

Een Labrador Rottweiler pup zul je niet bij veel fokkers kunnen kopen. Je kunt fokkers bellen of ze wel eens die combinatie maken. Of misschien weten ze wel iemand die deze honden fokt. Als je een fokker hebt gevonden, let dan altijd goed op dat dit een goede fokker is en geen broodfokker.

Een broodfokker fokt alleen honden voor het geld. Hij geeft niets om de honden en ook niet om het ras. Hij zal zijn honden ook niet goed verzorgen en zal zeker niet volgens bepaalde richtlijnen of een rasstandaard fokken. Het enige dat bij hem telt, is zoveel mogelijk pups verkopen. Koop nooit een pup bij een broodfokker. De kans is groot dat je dan een zieke pup koopt.

De prijs van een Labrador Rottweiler pup

Je verwacht misschien een lagere prijs voor een pup dat geen rashond is. Maar vaak betaal je net zo veel voor een kruising als voor een echte rashond. De pups zijn vaak wel het product van een raszuivere Labrador en een raszuivere Rottweiler.

Vaak kun je aan de fokker vragen wat de karaktereigenschappen van de ouders zijn. Ook heeft een fokker de ouders in de meeste gevallen laten testen op de aanwezigheid van eventuele erfelijke aandoeningen.

Voor een pup betaal je al snel € 1.300,-. De ene fokker zal zelfs nog iets meer vragen en de andere iets minder. De pups zijn dan vaak wel nagekeken door een dierenarts en hebben ook hun eerste inenting gehad. Je kunt een Labrador Rottweiler pup vaak ophalen als hij ongeveer 12 weken oud is.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Labrador

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding van je Labrador Rottweiler pup

Op het moment dat je je pup ophaalt bij de fokker, moet je beginnen met de socialisatie en de opvoeding van je pup. Omdat er ook genen van een Rottweiler in de pup zitten, is een goede socialisatie echt ontzettend belangrijk. Hierdoor kan hij opgroeien tot een liefdevolle gezinshond en niet tot een agressieve hond die je niet kunt vertrouwen.

Het is aan te raden om met je pup op puppycursus te gaan. Dit is een onderdeel van zijn socialisatie omdat hij hier ook leert hoe hij met andere honden om moet gaan. En je hond leert de basiscommando’s.

Daarna is het verstandig om nog een aantal vervolgcursussen te gaan doen met je hond. De Labrador Rottweiler pup heeft een lange periode van socialisatie nodig en een lange periode van consequente opvoeding en goede begeleiding.

Als je wilt dat je hond los kan lopen, dan is een goede opvoeding nog belangrijker. Laat je hond nooit los als je niet zeker weet dat je de controle over hem hebt. Vooral omdat het een kruising met een Rottweiler betreft is het belangrijk dat je de hond eerst totaal onder controle hebt, voordat je hem in een bepaald gebied los kan laten lopen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload