Home | Labrador blond: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

Labrador blond: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De blonde Labrador wordt steeds populairder, maar de zwarte is nog steeds de meest voorkomende kleur.

Labradors zijn zo enorm geliefd omdat ze intelligent zijn en zo’n vriendelijk karakter hebben. Blonde Labradors zijn goede werkhonden, hulphonden en gezinshonden. De blonde Labrador komt in heel veel verschillende kleurschakeringen voor.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Labrador nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Labrador!

De geschiedenis van de blonde Labrador

De blonde Labrador verscheen rond 1840 al op schilderijen en in lokale verhalen. Maar vroeger was vooral de zwarte Labrador erg populair. Na de Tweede Wereldoorlog mochten deze blonde Labradors ook deelnemen aan de hondententoonstelling. En sindsdien werd de blonde Labrador steeds populairder.

De verschillende tinten van de blonde Labrador

Er zijn verschillende tinten Labradors die onder de noemer van de blonde Labrador vallen. De donkerste is de fox red. Daarna komt de donkergele Labrador, de middelblonde of middelgele Labrador en tenslotte heb je de lichtblonde of witte Labrador.

De levensverwachting van de blonde Labrador

De levensverwachting van de blonde Labrador is niet anders dan bij de Labradors met een andere vachtkleur. Gemiddeld worden de honden 10 tot 12 jaar oud. De blonde Labradors hebben, net als de andere kleuren Labradors, vaak last van heup- en elleboogdysplasie. Hierdoor kan rennen, lopen, opstaan en zelfs bewegen erg veel pijn doen.

Het is belangrijk dat je goed op het gewicht let van je blonde Labrador. Ze eten graag en veel. Als je hond dan niet voldoende beweging krijgt, dan kunnen ze snel te dik worden. Dit heeft dan direct effect op de gewrichten van je hond.

Zorg daarom altijd voor een goede balans tussen voeding en bewegen bij je hond. Op die manier kun je voorkomen dat je blonde Labrador te dik wordt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Labrador wordt ook uitgebreid behandeld in Labrador Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het karakter van de blonde Labrador

De blonde Labrador is een hele intelligente hond. Hierdoor worden Labradors vaak ook ingezet als hulphond of werkhond. Er wordt weleens gezegd dat de zwarte Labrador intelligenter is dan de blonde of de bruine. Maar daar is nooit enig bewijs voor gevonden. Alle Labradors zijn intelligente honden, maar je moet ze natuurlijk wel leren hoe ze deze intelligentie moeten gebruiken. Daarom is een goede en consequente opvoeding ontzettend belangrijk.

De blonde Labrador is een energieke hond. Hij heeft veel beweging nodig. Dagelijks moet de hond minimaal een uur lekker kunnen rennen, springen, zwemmen. Hij moet zijn energie kwijt kunnen. Als je blonde Labrador niet voldoende beweging krijgt, dan zal hij erg vervelend kunnen worden in huis. Dit uit zich vaak in blaffen en dingen kapot kauwen.

Om dit te voorkomen kun je ook met je volwassen Labrador gaan hardlopen. Hij zal dat ontzettend leuk vinden om dit samen met zijn baas te doen. En de hond houdt van apporteerspelletjes. Dat is voor hem een fysieke en mentale uitdaging.

De opvoeding van de blonde Labrador

Een blonde Labrador moet je consequent opvoeden, maar wel met zachte hand. Goed gedrag moet beloond worden en slecht of ongewenst gedrag moet je negeren. Een goede
opvoeding begint met een goede socialisatie van je hond.

Zodra je pup bij je thuis komt, moet je hiermee beginnen. Neem je hond mee naar bijvoorbeeld een druk park of een drukke winkelstraat en laat hem ook kennis maken met andere honden en andere mensen. Soms zul je zijn enthousiasme naar mensen toe iets moeten temmen. Dat is ook een onderdeel van de socialisatie en opvoeding.

Het is ook aan te raden om met je blonde Labrador op puppycursus te gaan. Je hond leert hier de basiscommando’s en hij leert dat jij zijn baas bent en dat hij naar jou moet luisteren. Maar het is ook een leerschool van hoe hij met andere honden en andere mensen om moet gaan.

Een puppycursus mag zeker niet ontbreken in de opvoeding van je blonde Labrador. Daarna is het ook verstandig om nog enkele vervolgcursussen te doen, zodat je blonde Labrador nog beter naar je gaat luisteren.

Leer alles over jouw lieve Labrador

Wil je álles leren over jouw Labrador? Bekijk dan ook het Labrador Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede fokker van de blonde Labrador

Een pup koop je natuurlijk bij een erkende fokker. Die kun je vaak via je dierenarts of via de rasvereniging vinden. Bij de rasvereniging zijn fokkers aangesloten die willen fokken volgens de richtlijnen van de rasvereniging. Dat geeft jou extra zekerheid dat je een gezonde Labrador pup koopt.

Neem altijd voordat je een pup uitkiest contact op met de fokker. Bespreek met hem wat je zoekt in een pup en hij kan dan goed beoordelen of hij een pup heeft die ook goed bij jou past. Als er een nestje blonde Labrador pups is, dan kun je langsgaan om te kijken of er een hondje tussen zit die bij jou zou kunnen passen.

Let er wel op dat de kleur van de vacht nog kan veranderen. De vacht van de pup kan bijvoorbeeld heel licht zijn, maar als de hond volwassen is, kan de vacht donkerder of misschien wel geel van kleur worden. Vaak kun je aan de moederhond wel zien welke kleur vacht je hond zal krijgen. Maar ook dat is nog niet met zekerheid te zeggen.

Een blonde Labrador pup kopen

Een erkende fokker zal tussen de €1300 en € 1500 voor de pup vragen. Een flink bedrag. Maar dan koop je wel een Labrador pup met een officieel stamboom document. Je weet dan precies wie de ouders zijn. En de fokker heeft de ouders van de pup getest op eventueel erfelijke aandoeningen. Dus je weet dan zeker dat jouw pup die niet heeft.

Naast de aanschafkosten van de pup, zul je ook een aantal andere dingen moeten kopen voor de verzorging van je pup. Een bench of mand is handig en daar moet natuurlijk een lekker kussen in. Je hebt een drinkbak en een voederbak nodig. Een halsband en een riem. Maar natuurlijk ook een borstel, een nagelknipper en voer.

Naast die kosten zul je ook na moeten denken wat je met je blonde Labrador doet als jij op vakantie gaat. Een hondenhotel kost vaak € 15,- per nacht. En vergeet niet de jaarlijkse dierenartskosten voor de inentingen, anti vlooien en anti teken middeltjes. Al met al kost een blonde Labrador je ongeveer € 1500.- per jaar.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Labrador?

Bekijk dan het Labrador Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Labrador wilde weten in één compleet e-book!”

Labrador Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Labrador!

  • Wil je een Labrador kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Labrador zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Labrador trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Labrador de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Labrador en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Labrador Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Labrador Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Labrador Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload